Museon toiminta

Sara Hildénin taidemuseo on kansainväliseen modernismiin ja nykytaiteeseen keskittyvä museo. Vaihtuvien näyttelyiden tutkimuksellinen valmistelu, julkaisutoiminta ja erilaisia kävijäryhmiä huomioiva yleisötyö ovat museon keskeisiä painopisteitä.

Museoon on talletettu Sara Hildénin Säätiön omistama suomalaisen ja ulkomaisen taiteen kokoelma. Museo hoitaa säätiön kokoelmaan kuuluvia teoksia, joita se esittelee vaihtuvissa näyttelyissä. Säätiön nykytaiteen kokoelma on tarjonnut lähtökohdan monipuoliselle näyttely-yhteistyölle, joka on tehnyt mahdolliseksi monet merkittävät sekä suomalaista että ulkomaista nykytaidetta esittelevät näyttelyt.

Museon taiteellisessa sisällössä näkyy taiteen itseisarvoa ja esteettisyyttä korostava, modernistisen taidekäsityksen mukainen taidetta taiteen vuoksi -periaate. Taide itsessään on riittävää, eikä se tarvitse perusteluja. Kokoelman hankintapolitiikkaa ja kokoelmaan perustuvaa näyttelytoimintaa linjaa vielä tänäkin päivänä niin sanotun hyvän taiteen käsite. 

Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin ylläpitämä museo.

Lapsia Anna Retulaisen näyttelyssä

Tapahtumat

Näyttelyn yleisöopastus on tarjolla sunnuntaisin klo 13. Taidetorstai järjestetään kerran kuussa torstaisin. Tilaamalla uutiskirjeen saat tiedon ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista. Seuraa meitä myös somessa!

Tapahtumakalenteri