Sara Hildén

Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo on kansainväliseen modernismiin ja nykytaiteeseen keskittyvä museo. Vaihtuvien näyttelyiden tutkimuksellinen valmistelu, julkaisutoiminta ja erilaisia kävijäryhmiä huomioiva yleisötyö ovat museon keskeisiä painopisteitä. Tampereen kaupungin ylläpitämä museo on myös vuonna 1962 perustetun Sara Hildénin Säätiön kokoelman pysyvä koti.

Sara Hildénin taidemuseon julkisisvu

Rakennus ja veistospuisto

Museo sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereen Särkänniemessä. Museorakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Pekka Ilveskoski. Se avautui vuonna 1979 samaan aikaan rakennuksen ympärille levittäytyvän veistospuiston kanssa. Puistossa on nykyisin esillä 17 suomalaisen taiteilijan teosta 70- ja 80 -luvuilta, yksi teos norjalaiselta Bråd Breivikiltä sekä OLO-ryhmän teoskokonaisuus tämän vuosituhannen puolelta.

Veistospuisto
Henry Moore, Recling Mother and Child, 1960-61. Bronze, 84,5 cm.

Taidekokoelma

Sara Hildénin Säätiön kokoelmaan kuuluu yli 5000 modernin- ja nykytaiteen teosta. Kokoelmassa on teoksia maailmankuuluilta taiteilijoilta, kuten Joan Mirólta, Francis Baconilta, Paul Kleelta, ja Alberto Giacomettilta. Viimeisimmät teokset ovat hankittu muun muassa Kiki Smithilta ja Marcel Dzamalta. Suomalaista modernia- ja nykytaidetta edustaa laaja valikoima teoksia maamme tunnetuimmilta taiteilijoilta.

Kokoelma
Sara Hildénin taidemuseon julkaisuja

Julkaisutoiminta

Sara Hildénin taidemuseon julkaisuja -sarja sisältää tutkimukseen perustuvia näyttely- ja kokoelmaluetteloita. Avajaisnäyttelystä vuodesta 1979 alkaen ilmestynyt julkaisusarja nauttii alan arvostusta. Jo yli sata nidettä sisältävä kokonaisuus on merkittävä panos taidehistorian ja taidekirjoittamisen saralla.

Julkaisut