Sara Hildénin taidemuseoon haetaan konservaattoria

Tausta maalauksesta Kesä, (verso), 1938. Öljy kankaalle, 110 x 120 cm. Sara Hildénin Säätiön kokoelma

Haemme taidekonservaattoria vakituiseen työsuhteeseen.

Taidekonservaattori / Saran Hildenin taidemuseo

Työavain: TRE-01-889-22

Tehtävänimike: Taidekonservaattori / Sara Hildenin taidemuseo

Tehtävänkuvaus:

Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin ylläpitämä modernin taiteen ja nykytaiteen museo, jonne on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin Säätiön omistama suomalaisen ja ulkomaisen taiteen kokoelma. Säätiön kokoelmaan kuuluu nykyisin yli 5000 teosta ja se on yksi Suomen laajimmista ja merkittävimmistä modernin ja nykytaiteen kokoelmista. Kokoelmassa on teoksia maailmankuuluilta taiteilijoilta, kuten Joan Mirólta, Francis Baconilta ja Paul Kleelta. Säätiö kartuttaa kokoelmaa vuosittain. Museon toiminta perustuu Tampereen kaupungin ja Sara Hildénin Säätiön väliseen sopimukseen (1975). Museo avattiin yleisölle 11.2.1979.

Sara Hildénin taidemuseo vaalii Sara Hildénin perintöä ja huolehtii Sara Hildénin Säätiön kokoelman esilläpidosta ja hoidosta. Museo järjestää kokoelmaan perustuen modernin ja nykytaiteen vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyiden tutkimuksellinen valmistelu, julkaisutoiminta sekä erilaiset kävijäryhmät huomioiva yleisötyö ovat keskeisiä museon toiminnallisia painopistealueita. Sara Hildénin taidemuseo toimii kiinteässä yhteistyössä kotimaisen ja kansainvälisen taidemuseo- ja galleriamaailman kanssa.

Haemme taidekonservaattoria vakituiseen työsuhteeseen. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan.

Konservaattori työskentelee osana Sara Hildénin taidemuseon kokoelmatiimiä ja toteuttaa kokoelmaan ja näyttelyihin liittyviä taidekonservointitehtäviä. Konservaattorin päävastuualueena on teosten ennaltaehkäisevään konservointiin, konservointiin, hoitoon, säilytysratkaisujen suunnitteluun ja teoslainoihin liittyvät toimet. Konservaattori työskentelee kiinteässä yhteistyössä muun henkilöstön kanssa ja ohjeistaa taidekokoelmien käsittelyä ja suojausta sekä valvoo teosten olosuhteita. Lisäksi konservaattori vastaa vaihtuviin näyttelyihin liittyvistä kuntotarkastuksista ja niiden koordinoimisesta, teosten huolloista, ripustusratkaisujen suunnittelusta, olosuhteiden ja kunnon seuraamisesta sekä näyttelyiden riskien analysoimisesta.

Kelpoisuusvaatimuksena on konservaattorin tutkinto (AMK) tai muu soveltuva koulutus ja erikoistuminen maalaustaiteen konservointiin. Lisäksi tehtävän hoito edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä digitaalista osaamista.

Eduksi katsotaan kokemus museoiden taidekokoelmatyöstä ja kokoelmahallintaohjelmien käytöstä.

Pyydämme, että liität kopion kelpoisuuden osoittavasta tutkintotodistuksesta sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa.

Hakuaika päättyy 3.6.2022.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.

Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi.

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietojen antajat:

Lisätietoja tehtävästä antaa Maria Laine sähköpostilla maria.k.laine@tampere.fi tai puh. +358 408064034.

Työ alkaa: 23.5.2022

Palvelusuhteen tyyppi: Vakinainen

Palkka: KVTES

Työn luonne: Kokoaikatyö

Tehtäväalue: Kulttuuri- ja museoala

Rekrytoiva yksikkö: Tampereen kaupunki, Sara Hildenin taidemuseo

Työnantaja: Tampereen kaupunki

Kunta: Tampere

Työnantajakuvaus:

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!

Internet linkki:

www.tampere.fi